Kategoriarkiv: Småspeider

SPOND – Endring av funksjonalitet

SPOND – Endring av funksjonalitet

Speidergruppa har benyttet SPOND i et halvt år og gjort noen erfaringer som gjør at vi ønsker å endre funksjonaliteten noe.

Da vi tok i bruk spond, laget vi en inndeling hvor det ble laget flere undergrupper, patruljer og enheter. Foreldre og speidere ble lagt inn som likeverdige medlemmer i et felles medlemsregister. Tanken bak dette var at speidere kunne gi beskjeder internt i patruljer, til ledere, og foreldre skulle kunne stille spørsmål til ledere i appen. Vi tenkte også at påmeldinger til turer og arrangement skulle komme fra speiderene slik at vi hadde oversikt over hvem som ble med.

I ettertid ser vi at dette ikke var en god løsning. Foreldre svarte på vegne av barn, som igjen svarte for seg selv, og det hele ble veldig uoversiktlig.

Erfaringene gjør at vi ønsker å endre spond-funksjonen fra slik den er i dag til en «barnegruppe». Barnegruppe vil si at hver enkelt speider da blir «hovedmedlemmet» i SPOND og at det knyttes foreldre til denne speideren. Det vil da være mulig for foreldre å akseptere turer / møter på vegne av sitt barn. Dette vil også gjøre det lettere å bruke spond til for eksempel betaling av turer. Turer og aktiviteter kan da betales ved påmelding ved å registrere et betalingskort i appen.

Viktig:

  • Småspeidere vil ikke få anledning til å svare på invitasjoner selv. Disse vil heller ikke få invitasjon til nye spond, her er det kun foreldrene som kan svare på vegne av barnet.
  • Speidere og rovere får anledning til å svare på vegne av seg selv, og får invitasjon til nye spond. Men hver speider vil være knyttet til en eller to forelder/foresatt som vil se alle påmeldinger sitt barn har.
  • For de eldre speiderene er det mulig å tillate at disse selv aksepterer turer og møter, men foreldre vil fortsatt få beskjed om at de har meldt seg på noe.

Endringen medfører dessverre at det må opprettes en ny gruppe i SPOND. I løpet av en uke vil alle få invitasjoner til denne gruppen, og vi ber om at dere aksepterer på vanlig måte. Den gamle spondgruppen – 1Langesund Sjø – vil etter hvert kun bli brukt til båtreservasjon for de som har skipperklarering på båtene.

 

For spørsmål angående SPOND og bruk – ta kontakt med Kim Roar: krgb@live.no

Speidergudstjeneste 3.12 og juleavslutning 6.12

Lysmesse søndag 3.desember

Det er Speidergudstjeneste i Langesund kirke klokka 18:00 med oppmøte 17:45. På denne gudstjenesten er det innsamling av julegaver til Litauen. Merk gaven med alder og om det er til gutt eller jente.

Husk speiderantrekk!

Juleavslutning onsdag 6.12 klokka 18.

Det inviteres til juleavslutning for småspeidere, troppsspeidere, rovere, ledere, foreldre og søsken på LIF klubbhus. Alle tar med noe å spise til felles kakebord, og drikke.

Underholdning av patruljene og utlodning.

Alle er hjertelig velkommen.

Veaholmentur

Helgen 9.-11.juni er det tur til Veaholmen. Troppen og rovere har avreise fra Kongshavn, fredag klokka 18:00. Småspeidere møter i Kongshavn, lørdag klokka 11:00. Retur Kongshavn, for alle, søndag klokka 14:00.

Pris for turen er 100kr per natt, som dekker felles mat. Ta med utstyr for å for å sove i telt. La skaffetøy være hjemme, det har vi i Pontos. (asjetter, bestikk o.l) Betaling på brygga ved avreise

Påmelding senest onsdag 7. juni. Speidere i tropp melder seg på til Sven Erik. Småspeidere melder seg på til Oddbjørn.

Husk:
Pakk i bag
Enkelt skift
Regntøy?
Vest
Sko/støvler
Sovepose
Badetøy
Liggeunderlag
Fiskestang?
Maks 50 kr i godteri og brus (energidrikker er ikke tillatt)
Solkrem

17.mai Borgertog og flaggheis

Alle småspeider og speider møter opp på ungdomskolen kl 14.45 for å gå i borgertoget.

Småspeidere og speidere må være med på flaggheis og flaggfiring i Langesund.

Småspeidere skal være med på flaggheis og disse må møte opp på Tovet kl. 7.50

De som skal på Flaggfiring må møte opp på Torvet kl 20.50.

DE SOM ER MED I SKOLEMUSIKKEN SKAL VÆRE MED PÅ FLAGGFIRING

Er det spørsmål ring, Anette 98833929 eller Sven Erik 91655916

 

Småspeidere og speider oppmøte kl 7.50
Småspeidere: Jonas R.J, Truls, Jacob, Adrian, Halvor, Marie, Sigrid, Jørgen Irgus, Julie, Aleksander, Maja Naemi
Troppspeidere: Julie, Maren, Erle, Emma, Martin, Jørgen, Bastian, William J., Gaute, Christian, Teodor E.H
Speider oppmøte kl 20.50
Troppspeidere: Teodor, Tobias, August, Mats, Tim Andreas, Jon Georg, Jesper, Adam, Sigurd, William DS, Andreas Leander, Amalie, Mads August, Henrik, Erick, Maia, Jens, Jonas I.K

Fellesinfo for rovere, tropp og småspeidere

Blomstergudstjeneste
Søndag 30.april. Oppmøte 10:45. Alle stiller med speiderskjorte og skjerf. Ta gjerne med vårblomster.

Dugnad: Langøya
Etter blomstergudstjenesten søndag 30.april så er det dugnad for alle småspeidere, speidere og foreldre. Vi skal rydde strender og langs sjøkanten på Langøya. Oppmøte på brygga i Kongshavn. Felles avreise klokka 13:30. Ta med mat, drikke, noe å sitte på, seil-/redningsvest og jernrive. Vi tar med griller.

Dugnad Steinvika
Onsdag 26. april, for småspeidere med foreldre. Oppmøte i Steinvika kl 17:00.Vi skal rydde Steinvika og Furustranda. Ta med rake/jernrive.

Dugnad Ivarsand
Onsdag 26. april, for speidere(tropp) med foreldre. Ivarsand skal ryddes for søppel og tang. Felles avreise fra Torvet klokka 18:00. Ta med mat, drikke, noe å sitte på, jernrive og helst et trillebår. Vi tar med griller.

Vel møtt!

Tur til Veaholmen 10.-12. juni

Helgen 10.-12.juni er det tur til Veaholmen. Troppen og rovere har avreise fra Kongshavn, fredag klokka 18:00. Flokken møter i Kongshavn, lørdag klokka 11:00. Retur Kongshavn, søndag klokka 14:00.

Pris for turen er 100kr per natt, som skal dekke felles mat. Ta med utstyr for å for å sove i telt. La skaffetøy være hjemme, det har vi i Pontos. (asjetter, bestikk o.l)

Påmelding senest onsdag 8. juni.
Speidere i tropp melder seg på til Vegard. Småspeidere melder seg på til Oddbjørn.

Husk:
Pakk i bag
Enkelt skift
Regntøy?
Vest
Sko/støvler
Sovepose
Badetøy
Liggeunderlag
Fiskestang?
Maks 50 kr i godteri og brus (energidrikker er ikke tillatt)
Solkrem

Strandryddedugnader

Vi ønsker alle medlemmer og foreldre velkommen til strandryddedugnader. Vi skal rydde Steinvika, Furustranda, Ivarsand og Langøya.

Søndag 24. april, alle småspeidere, troppsspeidere, rovere og foreldre
Vi skal rydde strender og langs sjøkanten på Langøya. Oppmøte på nordre Dampskipsbrygge. Felles avreise klokka 11:00. Ta med mat, drikke, noe å sitte på, seil-/redningsvest og jernrive. Vi tar med griller.

Onsdag 27. april, småspeidere med foreldre
Oppmøte i Steinvika kl 17:00. Vi skal rydde Steinvika og Furustranda. Ta med rake/jernrive.

Onsdag 27. april, speidere(tropp) med foreldre
Ivarsand skal ryddes for søppel og tang. Felles avreise fra Torvet klokka 18:00. Ta med mat, drikke, noe å sitte på, jernrive og helst et trillebår. Vi tar med griller.

Vel møtt!

Veaholmen 12-14 juni

Helgen 13.-15.juni er det tur til Veaholmen. Troppen har avreise fra Kuskjær, fredag klokka 18:00. Flokken møter på Kuskjær, lørdag klokka 11:00. Retur Kuskjær, søndag klokka 14:00.

Pris for turen er 200kr for tropp og 100kr for flokk, som skal dekke felles mat. Ta med utstyr for å for å sove i telt. La skaffetøy være hjemme, det har vi i Pontos. (asjetter, bestikk o.l)

Påmelding innen fredag klokka 16:00
Speidere i tropp melder seg på til Vegard. Småspeidere melder seg på til Oddbjørn.

Husk:
Pakk i bag
Enkelt skift
Regntøy
Vest
Sko/støvler
Sovepose
Badetøy
Liggeunderlag
Fiskestang?
Maks 50 kr i godteri og brus (energidrikker er ikke tillatt)
Solkrem