Kategoriarkiv: Rover

Sommertokt 2020

Det blir sommertokt!

Myndighetene har 17/6 gjort endringer i regelverket knyttet til aktiviteter for barn og unge i sommer:

«Følgende grupper kan unntas fra avstandskravet ved et arrangement dersom det er nødvendig for at aktiviteten skal kunne utøves normalt:

..personer under 20 år som deltar på sommerskole, sommerleir, aktivitetsleir, kulturskole, leirskole, skoleavslutning og andre skolelignende fritids- eller ferietilbud, samt de som står for arrangementet..»

Vi har også fått tilbakemelding fra Kommunelege Anders Mølmen, som har gitt tilslutning til vår plan for gjennomføring av tokt.

Lederne i gruppa har diskutert og undersøkt med andre speidergrupper, og besluttet at det på bakgrunn av dette er mulig å gjennomføre tokt i sommer. Toktet er åpent for speidere (stifinnere og vandrere), innbydelse og informasjon er sendt i spond.

Minner om hovedreglene for all aktivitet:

  • Du skal ikke delta om du, eller noen i nær familie er syke.
  • Utvise god hånd- og hostehygiene.

 

SPOND – Endring av funksjonalitet

SPOND – Endring av funksjonalitet

Speidergruppa har benyttet SPOND i et halvt år og gjort noen erfaringer som gjør at vi ønsker å endre funksjonaliteten noe.

Da vi tok i bruk spond, laget vi en inndeling hvor det ble laget flere undergrupper, patruljer og enheter. Foreldre og speidere ble lagt inn som likeverdige medlemmer i et felles medlemsregister. Tanken bak dette var at speidere kunne gi beskjeder internt i patruljer, til ledere, og foreldre skulle kunne stille spørsmål til ledere i appen. Vi tenkte også at påmeldinger til turer og arrangement skulle komme fra speiderene slik at vi hadde oversikt over hvem som ble med.

I ettertid ser vi at dette ikke var en god løsning. Foreldre svarte på vegne av barn, som igjen svarte for seg selv, og det hele ble veldig uoversiktlig.

Erfaringene gjør at vi ønsker å endre spond-funksjonen fra slik den er i dag til en «barnegruppe». Barnegruppe vil si at hver enkelt speider da blir «hovedmedlemmet» i SPOND og at det knyttes foreldre til denne speideren. Det vil da være mulig for foreldre å akseptere turer / møter på vegne av sitt barn. Dette vil også gjøre det lettere å bruke spond til for eksempel betaling av turer. Turer og aktiviteter kan da betales ved påmelding ved å registrere et betalingskort i appen.

Viktig:

  • Småspeidere vil ikke få anledning til å svare på invitasjoner selv. Disse vil heller ikke få invitasjon til nye spond, her er det kun foreldrene som kan svare på vegne av barnet.
  • Speidere og rovere får anledning til å svare på vegne av seg selv, og får invitasjon til nye spond. Men hver speider vil være knyttet til en eller to forelder/foresatt som vil se alle påmeldinger sitt barn har.
  • For de eldre speiderene er det mulig å tillate at disse selv aksepterer turer og møter, men foreldre vil fortsatt få beskjed om at de har meldt seg på noe.

Endringen medfører dessverre at det må opprettes en ny gruppe i SPOND. I løpet av en uke vil alle få invitasjoner til denne gruppen, og vi ber om at dere aksepterer på vanlig måte. Den gamle spondgruppen – 1Langesund Sjø – vil etter hvert kun bli brukt til båtreservasjon for de som har skipperklarering på båtene.

 

For spørsmål angående SPOND og bruk – ta kontakt med Kim Roar: krgb@live.no

Speidergudstjeneste 3.12 og juleavslutning 6.12

Lysmesse søndag 3.desember

Det er Speidergudstjeneste i Langesund kirke klokka 18:00 med oppmøte 17:45. På denne gudstjenesten er det innsamling av julegaver til Litauen. Merk gaven med alder og om det er til gutt eller jente.

Husk speiderantrekk!

Juleavslutning onsdag 6.12 klokka 18.

Det inviteres til juleavslutning for småspeidere, troppsspeidere, rovere, ledere, foreldre og søsken på LIF klubbhus. Alle tar med noe å spise til felles kakebord, og drikke.

Underholdning av patruljene og utlodning.

Alle er hjertelig velkommen.

Veaholmentur

Helgen 9.-11.juni er det tur til Veaholmen. Troppen og rovere har avreise fra Kongshavn, fredag klokka 18:00. Småspeidere møter i Kongshavn, lørdag klokka 11:00. Retur Kongshavn, for alle, søndag klokka 14:00.

Pris for turen er 100kr per natt, som dekker felles mat. Ta med utstyr for å for å sove i telt. La skaffetøy være hjemme, det har vi i Pontos. (asjetter, bestikk o.l) Betaling på brygga ved avreise

Påmelding senest onsdag 7. juni. Speidere i tropp melder seg på til Sven Erik. Småspeidere melder seg på til Oddbjørn.

Husk:
Pakk i bag
Enkelt skift
Regntøy?
Vest
Sko/støvler
Sovepose
Badetøy
Liggeunderlag
Fiskestang?
Maks 50 kr i godteri og brus (energidrikker er ikke tillatt)
Solkrem

17.mai Borgertog og flaggheis

Alle småspeider og speider møter opp på ungdomskolen kl 14.45 for å gå i borgertoget.

Småspeidere og speidere må være med på flaggheis og flaggfiring i Langesund.

Småspeidere skal være med på flaggheis og disse må møte opp på Tovet kl. 7.50

De som skal på Flaggfiring må møte opp på Torvet kl 20.50.

DE SOM ER MED I SKOLEMUSIKKEN SKAL VÆRE MED PÅ FLAGGFIRING

Er det spørsmål ring, Anette 98833929 eller Sven Erik 91655916

 

Småspeidere og speider oppmøte kl 7.50
Småspeidere: Jonas R.J, Truls, Jacob, Adrian, Halvor, Marie, Sigrid, Jørgen Irgus, Julie, Aleksander, Maja Naemi
Troppspeidere: Julie, Maren, Erle, Emma, Martin, Jørgen, Bastian, William J., Gaute, Christian, Teodor E.H
Speider oppmøte kl 20.50
Troppspeidere: Teodor, Tobias, August, Mats, Tim Andreas, Jon Georg, Jesper, Adam, Sigurd, William DS, Andreas Leander, Amalie, Mads August, Henrik, Erick, Maia, Jens, Jonas I.K

Fellesinfo for rovere, tropp og småspeidere

Blomstergudstjeneste
Søndag 30.april. Oppmøte 10:45. Alle stiller med speiderskjorte og skjerf. Ta gjerne med vårblomster.

Dugnad: Langøya
Etter blomstergudstjenesten søndag 30.april så er det dugnad for alle småspeidere, speidere og foreldre. Vi skal rydde strender og langs sjøkanten på Langøya. Oppmøte på brygga i Kongshavn. Felles avreise klokka 13:30. Ta med mat, drikke, noe å sitte på, seil-/redningsvest og jernrive. Vi tar med griller.

Dugnad Steinvika
Onsdag 26. april, for småspeidere med foreldre. Oppmøte i Steinvika kl 17:00.Vi skal rydde Steinvika og Furustranda. Ta med rake/jernrive.

Dugnad Ivarsand
Onsdag 26. april, for speidere(tropp) med foreldre. Ivarsand skal ryddes for søppel og tang. Felles avreise fra Torvet klokka 18:00. Ta med mat, drikke, noe å sitte på, jernrive og helst et trillebår. Vi tar med griller.

Vel møtt!

Landsleir Nord 2017 i Bodø

VÆR BEREDT for tidenes lengste landsleir med 14 dager på én uke! Nord er en landsleir for Norges speiderforbund og våre mange speidervenner, fra 1.–8. juli 2017 i Bodø.

Bodø ligger nord for polarsirkelen, der hvor sola ikke går ned om sommeren. Det blir en intens døgnåpen leir med lys døgnet rundt, korte avstander, leirbålskos og heftige opplevelser!

Gå til leirens web-side for mer info!

Leirkontingent:
Speidere, ledere og rovere: 2600 kroner
Fulltidsstab: 1600 kroner
Deltakelse på arbeidsleir gir rabatt på 25 % for hver uke før leir og 50 % rabatt for uka etter leir.

Transport:
Gruppeting har vedtatt at speidergruppa skal benytte fly tur/retur leiren. Leiren har booket plass på rutefly og chartret fly. Vi er garantert plass ved påmelding før 1.februar. Estimert pris er 1500kr per vei. På grunn av kapasitetsproblemer i Bodø så kan vi få tildelt fly fra og med ettermiddagen torsdag 29. juni. Alle som flyr, skal være hjemme igjen til søndag kveld 9. juli, og ingen må reise før avslutningsleirbålet fredag.

Støtte:
Speidergruppa søker diverse stiftelser og organisasjoner om leir- og reisestøtte. Gruppeting, i november, vedtok at speidergruppa garanterer for minst 1000kr i reisestøtte.

Dugnad:
Ved sommerlotteriet går første solgt loddbok til drift av speidergruppa. Ut over først loddbok går all loddsalget til å dekke loddselgers egen reise og leirkontingent.

Påmelding:

Ved påmelding skal det betales 1000kr til speidergruppas konto ( 2601.30.24099 ). Husk å merke betalingen med «Leir 2017» og speideren(e)s navn. Ved manglende betaling blir det ikke kjøpt flybillett til speideren og man risikerer da å måtte reise på egenhånd til Bodø. Ved eventuell avmelding fra leiren må man dekke kostnaden speidergruppa har med flybilletten.

Gi beskjed ved påmelding om du ikke skal fly begge veier! Hvis du ikke skal reise med speidergruppa noen av veiene så er ikke innbetalingen på 1000kr nødvendig.

Påmelding, med dokumentasjon på første betaling, til Oddbjørn senest 24. januar!

Tur til Veaholmen 10.-12. juni

Helgen 10.-12.juni er det tur til Veaholmen. Troppen og rovere har avreise fra Kongshavn, fredag klokka 18:00. Flokken møter i Kongshavn, lørdag klokka 11:00. Retur Kongshavn, søndag klokka 14:00.

Pris for turen er 100kr per natt, som skal dekke felles mat. Ta med utstyr for å for å sove i telt. La skaffetøy være hjemme, det har vi i Pontos. (asjetter, bestikk o.l)

Påmelding senest onsdag 8. juni.
Speidere i tropp melder seg på til Vegard. Småspeidere melder seg på til Oddbjørn.

Husk:
Pakk i bag
Enkelt skift
Regntøy?
Vest
Sko/støvler
Sovepose
Badetøy
Liggeunderlag
Fiskestang?
Maks 50 kr i godteri og brus (energidrikker er ikke tillatt)
Solkrem

Strandryddedugnader

Vi ønsker alle medlemmer og foreldre velkommen til strandryddedugnader. Vi skal rydde Steinvika, Furustranda, Ivarsand og Langøya.

Søndag 24. april, alle småspeidere, troppsspeidere, rovere og foreldre
Vi skal rydde strender og langs sjøkanten på Langøya. Oppmøte på nordre Dampskipsbrygge. Felles avreise klokka 11:00. Ta med mat, drikke, noe å sitte på, seil-/redningsvest og jernrive. Vi tar med griller.

Onsdag 27. april, småspeidere med foreldre
Oppmøte i Steinvika kl 17:00. Vi skal rydde Steinvika og Furustranda. Ta med rake/jernrive.

Onsdag 27. april, speidere(tropp) med foreldre
Ivarsand skal ryddes for søppel og tang. Felles avreise fra Torvet klokka 18:00. Ta med mat, drikke, noe å sitte på, jernrive og helst et trillebår. Vi tar med griller.

Vel møtt!