Kategoriarkiv: Dugnad

SPOND – Endring av funksjonalitet

SPOND – Endring av funksjonalitet

Speidergruppa har benyttet SPOND i et halvt år og gjort noen erfaringer som gjør at vi ønsker å endre funksjonaliteten noe.

Da vi tok i bruk spond, laget vi en inndeling hvor det ble laget flere undergrupper, patruljer og enheter. Foreldre og speidere ble lagt inn som likeverdige medlemmer i et felles medlemsregister. Tanken bak dette var at speidere kunne gi beskjeder internt i patruljer, til ledere, og foreldre skulle kunne stille spørsmål til ledere i appen. Vi tenkte også at påmeldinger til turer og arrangement skulle komme fra speiderene slik at vi hadde oversikt over hvem som ble med.

I ettertid ser vi at dette ikke var en god løsning. Foreldre svarte på vegne av barn, som igjen svarte for seg selv, og det hele ble veldig uoversiktlig.

Erfaringene gjør at vi ønsker å endre spond-funksjonen fra slik den er i dag til en «barnegruppe». Barnegruppe vil si at hver enkelt speider da blir «hovedmedlemmet» i SPOND og at det knyttes foreldre til denne speideren. Det vil da være mulig for foreldre å akseptere turer / møter på vegne av sitt barn. Dette vil også gjøre det lettere å bruke spond til for eksempel betaling av turer. Turer og aktiviteter kan da betales ved påmelding ved å registrere et betalingskort i appen.

Viktig:

  • Småspeidere vil ikke få anledning til å svare på invitasjoner selv. Disse vil heller ikke få invitasjon til nye spond, her er det kun foreldrene som kan svare på vegne av barnet.
  • Speidere og rovere får anledning til å svare på vegne av seg selv, og får invitasjon til nye spond. Men hver speider vil være knyttet til en eller to forelder/foresatt som vil se alle påmeldinger sitt barn har.
  • For de eldre speiderene er det mulig å tillate at disse selv aksepterer turer og møter, men foreldre vil fortsatt få beskjed om at de har meldt seg på noe.

Endringen medfører dessverre at det må opprettes en ny gruppe i SPOND. I løpet av en uke vil alle få invitasjoner til denne gruppen, og vi ber om at dere aksepterer på vanlig måte. Den gamle spondgruppen – 1Langesund Sjø – vil etter hvert kun bli brukt til båtreservasjon for de som har skipperklarering på båtene.

 

For spørsmål angående SPOND og bruk – ta kontakt med Kim Roar: krgb@live.no

Fellesinfo for rovere, tropp og småspeidere

Blomstergudstjeneste
Søndag 30.april. Oppmøte 10:45. Alle stiller med speiderskjorte og skjerf. Ta gjerne med vårblomster.

Dugnad: Langøya
Etter blomstergudstjenesten søndag 30.april så er det dugnad for alle småspeidere, speidere og foreldre. Vi skal rydde strender og langs sjøkanten på Langøya. Oppmøte på brygga i Kongshavn. Felles avreise klokka 13:30. Ta med mat, drikke, noe å sitte på, seil-/redningsvest og jernrive. Vi tar med griller.

Dugnad Steinvika
Onsdag 26. april, for småspeidere med foreldre. Oppmøte i Steinvika kl 17:00.Vi skal rydde Steinvika og Furustranda. Ta med rake/jernrive.

Dugnad Ivarsand
Onsdag 26. april, for speidere(tropp) med foreldre. Ivarsand skal ryddes for søppel og tang. Felles avreise fra Torvet klokka 18:00. Ta med mat, drikke, noe å sitte på, jernrive og helst et trillebår. Vi tar med griller.

Vel møtt!

Hogst på Langøya

Hei sjøspeidere og foreldre

Vi er heldige også i høst og får være med på hogstdugnad på Langøya lørdag den 19. november til inntekt for speideren!  Dette gjelder sjøspeidere som går på ungdomsskolen/videregående og alle foreldre.

I mars i år dro vi over en onsdag ettermiddag, men denne gangen blir det lørdagsdugnad.  Dette er godt betalt (kr 100 pr. person pr time), og vi får betalt i forhold til hvor mange som kommer.  Så ta gjerne med både onkler, tanter, besteforeldre og venner.

Tid for avreise fra Dampskipsbrygga er kl 11:00, og vi drar tilbake kl 16:00.  Dersom det blir endring i tider, får dere en egen mail om dette.  Dette blir noen timer på Langøya med felling og bæring av småtrær og busker, men det blir også tid til kaffepauser innimellom.  Langøya Hovedgård bidrar med grill, så ta med  grillmat, drikke og sitteunderlag. Kommunen stiller med hansker og verktøy.  Husk godt med tøy.

Håper mange av dere har mulighet til å være med!  Er det noen spørsmål, så ta gjerne kontakt (95184546).

Hilsen foreldreforeningen

v/Elin Kulås

Strandryddedugnader

Vi ønsker alle medlemmer og foreldre velkommen til strandryddedugnader. Vi skal rydde Steinvika, Furustranda, Ivarsand og Langøya.

Søndag 24. april, alle småspeidere, troppsspeidere, rovere og foreldre
Vi skal rydde strender og langs sjøkanten på Langøya. Oppmøte på nordre Dampskipsbrygge. Felles avreise klokka 11:00. Ta med mat, drikke, noe å sitte på, seil-/redningsvest og jernrive. Vi tar med griller.

Onsdag 27. april, småspeidere med foreldre
Oppmøte i Steinvika kl 17:00. Vi skal rydde Steinvika og Furustranda. Ta med rake/jernrive.

Onsdag 27. april, speidere(tropp) med foreldre
Ivarsand skal ryddes for søppel og tang. Felles avreise fra Torvet klokka 18:00. Ta med mat, drikke, noe å sitte på, jernrive og helst et trillebår. Vi tar med griller.

Vel møtt!

Fellesinfo for tropp og småspeidere

Møtefri
Onsdag 22.april er det ikke møte. Dette gjelder alle!

St. Georgsdag
St. Georg er speidernes skytshelgen og feires hvert år den 23. april. Vi skal ha en felles markering med de andre speidergruppene i Bamble. Oppmøte Torsdag 23. april klokka 17:30 på parkeringsplassen i Krogshavn. Vi er ferdig ca klokka 20:00.

Ta med: Noe å sitte på, Grillmat og drikke, speiderkniv, Speiderskjorte og skjerf.

Blomstergudstjeneste
Søndag 26.april. Oppmøte 10:45. Alle stiller med speiderskjorte og skjerf. Ta gjerne med vårblomster.

Dugnad: Langøya
Etter blomstergudstjenesten søndag 26.april så er det dugnad for alle småspeidere, speidere og foreldre. Vi skal rydde strender og langs sjøkanten på Langøya. Oppmøte ved båtene våre på Kuskjær. Felles avreise klokka 13:30. Ta med mat, drikke, noe å sitte på, seil-/redningsvest og jernrive. Vi tar med griller.

Dugnad Steinvika
Onsdag 6. mai, for småspeidere med foreldre. Oppmøte i Steinvika kl 17:00.Vi skal rydde Steinvika og Furustranda. Ta med rake/jernrive.

Dugnad Ivarsand
Onsdag 6. mai, for speidere(tropp) med foreldre. Ivarsand skal ryddes for søppel og tang. Felles avreise fra Torvet klokka 18:00. Ta med mat, drikke, noe å sitte på, jernrive og helst et trillebår. Vi tar med griller.

Vel møtt!

Speiderhilsen
Foreldreforeningstyret og lederne

Strandryddedugnader

Vi ønsker alle medlemmer og foreldre velkommen til strandryddedugnader. Vi skal rydde Steinvika, Furustranda, Ivarsand og Langøya.

Onsdag 30. april, småspeidere med foreldre
Oppmøte i Steinvika kl 17:00.Vi skal rydde Steinvika og Furustranda. Ta med rake/jernrive.

Onsdag 30. april, speidere(tropp) med foreldre
Ivarsand skal ryddes for søppel og tang. Felles avreise fra Torvet klokka 18:00. Ta med mat, drikke, noe å sitte på, jernrive og helst et trillebår. Vi tar med griller.

Søndag 4. mai, alle småspeidere, speidere og foreldre
Vi skal rydde strender og langs sjøkanten på Langøya. Oppmøte ved båtene våre på Kuskjær. Felles avreise klokka 10:30. Ta med mat, drikke, noe å sitte på, seil-/redningsvest og jernrive. Vi tar med griller.

Vel møtt!

Dugnader og speidergudstjeneste

Onsdag 24. april, småspeidere med foreldre
Vi ønsker alle småspeidere med foreldre velkommen til ryddedugnad og sosialt samvær i Steinvika og Furustranda. Ta med rake/jernrive. Oppmøte i Steinvika kl 17.00.

Onsdag 24. april, speidere med foreldre
Vi ønsker alle speidere med foreldre velkommen til dugnad og sosialt samvær på Ivarsand. Stranda skal ryddes for søppel og tang. Felles avreise fra torvet i Langesund klokka 18.00. Lederne tar med griller.

Ta med mat, drikke, noe å sitte på og jernrive. Har du plass så ta med trillebår.

Søndag 28. april, alle småspeidere, speidere og foreldre
Vi starer dagen med speidergudstjeneste i Langesund Kirke kl.11.00; Oppmøte kl 10.45. Ta gjerne med dere vårblomster til gudstjenesten. Speiderantrekk.

Etter gudtjenesten reiser vi hjem og skifter til arbeidstøy, plukker med oss familien og møter klar til Langøyadugnad ved båtene våre på Kuskjær. Felles avreise klokka 13.30 fra Kuskjær.

Vi skal da rydde på strender og langs land på Langøya. Etter ryddinga er det mat og sosialt samvær. Lederne tar med griller.

Ta med mat, drikke, noe å sitte på, seil-/redningsvest og jernrive.

Dugnad for speidere og småspeidere, onsdag 18. april

Da var det på tide å rydde strender igjen. Vi ønsker alle speidere, småspeidere og foreldre velkommen! Ta med rake/rive (helst rive).

Småspeidere med foreldre møter i Steinvika klokka 17:00. Dere skal rydde Steinvika og Furustranda.

Speidere med foreldre møter på Torvet, felles avreise klokka 18.00.  Dere skal rydde Ivarsand. Ta gjerne med trillebår om mulig.Ta med mat, drikke og noe å sitte på. Vi stiller med grill.

Papirlapper:  Dugnad speideredugnad småspeidere