Månedlige arkiver: august 2012

Oppdatert info om kanohaik

Som nevnt på foreldremøtet i dag skal kanohaiken gå tur-retur Kongens dam – Sververeid, ikke inn til Nensetstranda. Vi skal altså hentes på parkeringsplassen ved Kongens dam på Herre. Se kart nedenfor. For de som kommer evt. drar på lørdag så er oppmøte klokka 11.00 på parkeringsplassen ved Kongens dam/fotballbanen.

Følgende foreldre skal kjøre:
Fredag:
Nina Gundersen Holm
Lena Jørgensen
Kristin Nefstad
Bernt Jøntvedt

Søndag:
Tone Kleven
Anne Marie Koren Halvorsen
Kjersti Evensen

Parkering fotballtomta på Herre

Kanohaik for tropp 31. august – 2. september

  • Oppmøte: Langesund ungdomsskole, fredag klokka 17.00
  • Hjemreise: Nensetstranda ved Flåtevann, søndag klokka 15.00

Årets første troppstur blir kanohaik sammen med de andre Bamble-gruppene (Bamble, Stathelle og Herre). Vi drar til Herre på fredagen og har en kveld alene der før selve padleturen med de andre gruppene starter på lørdag. Padlingen begynner ved Kongens dam på Herre. Derfra padler vi over Hellestvedtvannet og Mevann. Mellom Mevann og Flåtevann skal vi overnatte ved ei hytte på en plass som heter Sververeid – her har vi fine teltplasser og tilgang på utedo. Søndagen padler vi over Flåtevann og inn til Nensetstranda der vi blir hentet med bil. Se kartet i bunn.

Kano og utstyr/bagasje skal bæres mellom vannene. Det vil si at vi får to bæringer på turen; en mellom Hellestvedtvannet og Mevann på lørdag, og en mellom Mevann og Flåtevann på søndag. På grunn av bæringene må du pakke i sekk. Kanoene har begrenset bagasjeplass, så du får ikke ha med mer enn 40-45 liter bagasje. Det eneste som får være utenfor sekken er liggeunderlag, seilvest og støvler. Alt annet, også soveposen, skal være oppi sekken. Får du for liten plass har du pakket for mye! (Tips; potetgull tar stor plass, og det holder med en halv liter brus). Du må ha med seilvest (ikke oppblåsbar redningsvest). Pakk så vanntett som mulig – du kan være uheldig å velte kanoen. To bæreposer på utsiden av hverandre kan være en god løsning.

Ta med skaffetøy og utstyr for overnatting i telt. Det blir felles mat og turen koster derfor 200 kr. Vi trenger foreldre som kan kjøre, så det fint om noen melder seg. Si ifra på e-post, telefon eller foreldremøte. Meld også fra om du har en kano å låne bort.

Påmelding innen onsdag 29. august.

Se lapp:  Kanohaik

Kart over Herrevassdraget

Kart over Herrevassdraget


Oppstart, høst 2012

Vi starter med seilmøter onsdag 22. august på Kuskjær. Møtetider er:

  • Flokk (4. og 5. klasse): 17.00 – 18.00
  • Tropp (7. til 10. klasse): 18.00 – 20.00

Aspiranter (6. klasse) får egen info om oppmøte.

Onsdag 29. august blir det et kort foreldremøte/-informasjon på brygga ca kl 18.15. På møtet informeres det om troppens planlagte aktiviteter for høsten.

Vi ønsker alle velkomne til et nytt speiderår!