Månedlige arkiver: april 2013

Dugnader og speidergudstjeneste

Onsdag 24. april, småspeidere med foreldre
Vi ønsker alle småspeidere med foreldre velkommen til ryddedugnad og sosialt samvær i Steinvika og Furustranda. Ta med rake/jernrive. Oppmøte i Steinvika kl 17.00.

Onsdag 24. april, speidere med foreldre
Vi ønsker alle speidere med foreldre velkommen til dugnad og sosialt samvær på Ivarsand. Stranda skal ryddes for søppel og tang. Felles avreise fra torvet i Langesund klokka 18.00. Lederne tar med griller.

Ta med mat, drikke, noe å sitte på og jernrive. Har du plass så ta med trillebår.

Søndag 28. april, alle småspeidere, speidere og foreldre
Vi starer dagen med speidergudstjeneste i Langesund Kirke kl.11.00; Oppmøte kl 10.45. Ta gjerne med dere vårblomster til gudstjenesten. Speiderantrekk.

Etter gudtjenesten reiser vi hjem og skifter til arbeidstøy, plukker med oss familien og møter klar til Langøyadugnad ved båtene våre på Kuskjær. Felles avreise klokka 13.30 fra Kuskjær.

Vi skal da rydde på strender og langs land på Langøya. Etter ryddinga er det mat og sosialt samvær. Lederne tar med griller.

Ta med mat, drikke, noe å sitte på, seil-/redningsvest og jernrive.

St. Georgsdagen 2013

1. Stathelle speidergruppe inviterer speiderne i Bamble til feiring av St.Georgsdagen på Grasmyr tirsdag 23.april
Møtetidspunkt: Kl. 17.00
Oppmøtested: Parkeringsplassen ved Bamble vgs
Avslutning: Kl. 19.30
Program:
Kl. 17:00 Åpning/velkommen og St.Georgshilsen fra speidersjefen
Kl. 17.20 Grilling
Kl. 18:00 Løype med 10 poster
Kl. 19:45 Fornying av speiderløfte og utdeling av diplom
Kl. 19.30 Speiderbønn

Husk å ta med grillmat, drikke og sitteunderlag. 1. Stathelle speidergruppe stiller med grill(er).

Kretsbannerkonkurransen 20-21 april

Kretsbannerkonkurransen(Kbk) er kvalifisering til NM i speiding. De fire beste patruljene i kretsen går videre til NM. Konkurransen blir lagt opp som en haik, fra lørdag til søndag, med masse oppgaver underveis. Kbk blir i år arrangert, av speidergruppene i Porsgrunn, på Jarseng.

Vi har fellesavreise fra ungdomsskolen klokka 08:30 lørdag morgen. Haiken starter på Skifjellhytta og går til Jarseng. Premieutdelingen starter klokka 15:00 på søndag, så vi regner med å være klar til hjemreise fra Jarseng ca. klokka 15:30.

Vi trenger foreldre til å kjøre. Si ifra om du kan kjøre, hvilken vei og hvor mange speidere du har plass til i bilen.

En av konkurransene går ut på å lage mat. Det er peffenes ansvar å sørge for at patrulja stiller med det de trenger. Det betyr ikke at peffen skal ta med alt selv. Se matlagingsoppgave!

Med unntak av matlagingskonkurransen så skal all varm-mat tilberedes på felles grill. Arrangørene sørger for koking av vann og grill.

Ta med kun det mest nødvendige for haik med overnatting i gapahuk. All bagasjen og fellesutstyr skal bæres gjennom løypa. Man trenger blant annet speiderskjorte og skjerf, skaffetøy(spiseredskaper), 3 nistepakker, drikke, mat til grill lørdag kveld og søndags ettermiddag, skift og godt fottøy.

Patruljeutstyr må peffene passe på at patrulja får med seg. Dere trenger skrivesaker, kompass, stormkjøkken, mat og redskaper til matlagingsoppgaven. Førstehjelpsutstyr og utstyr til bygging av huk tar lederne med seg fra speiderhuset. Det får dere utdelt på Skifjellstua.

Påmelding til Vegard på speidermøtet eller senest torsdag kveld.