Agenda 2021 – Landsleir for Bamblegruppene

Påmeldingsfristen til årets speiderleir på Bjørkøya var 10 april. Det er nå påmeldt tilsammen nesten 70 speidere, rovere og ledere fra de 4 speidergruppene i Bamble!

Selv om mye er usikkert med tanke på covid-19 og smittevern, har vi stor tro på at vi skal klare å gjennomføre en flott speiderleir for bamblespeiderne i juni/juli. Det jobbes nå med å utarbeide program for leiren slik at vi får både spennende, varierte og morsomme aktiviteter på Bjørkøya!

Mye av programmet hentes fra Norges Speiderforbund og opplegget som var planlagt på landsleiren som skulle vært gjennomført i Østfold. Vi vil likevel sette vårt eget preg på leiren, og siden vi skal være ved kysten vil vi ha flere aktiviteter på sjøen. Pontos og Havbraatt skal seile hele leiruken, vi regner å ha med flere kanoer og de mindre seilbåtene til Langesund…

Leiren vil foregå på «campingplassen» på Bjørkøya. Det er toaletter, vann og strøm på øya, i tillegg til at vi får disponere en av Herøya Arbeiderforening sine hytter til stab og førstehjelp.

Det er imidlertid begrenset med plass til båter. Vi har plass til speiderbåtene, men det vil ikke være anledning til å delta på leiren med egne båter. De som ønsker dette, må benytte seg av de offentlige gjesteplassene på øya (koster 300 kr pr overnatting i havneavgift). Det vil heller ikke være anledning for speidere til å ta med egne småbåter, joller, skjærgårdsjeeper eller liknende.

Om kort tid skal leirkomiteen på befaring på øya. Etter dette vil det bli lagt ut informasjon og bilder som viser leirområdet og hvordan vi tenker å dele inn leiren og aktivitetsområdene.

Vi gleder oss til leir!

Legg igjen en kommentar