Månedlige arkiver: desember 2018

Endring i kommunikasjonskanal for speidergruppa

Til alle speidere, rovere, foreldre og ledere i 1. Langesund sjøspeidergruppe:

Endring i kommunikasjonskanal for speidergruppa

Speidergruppa har det siste året har vi hatt flere måter å sende ut informasjon til medlemmene i gruppa: papirlapper, epost, spond og kalender/info på hjemmesidene 1langesundsjo.no. Vi ser at det er lett for at informasjon ikke kommer frem, blir ført dobbelt, eller feil i en kanal i forhold til en annen. For å sikre at det er rett informasjon som kommer ut, ønsker speidergruppa å ha en felles måte å gjøre dette på i fremtiden.

Gruppetinget besluttet derfor på møte 28. november å gå for SPOND som informasjonskanal om møter og andre aktiviteter i forbindelse med speidergruppa.

Alle planlagte aktiviteter og informasjon om møter vil fremover komme som aktiviteter eller arrangementer i SPOND. Den enkelte speider/forelder kan bekrefte deltakelse på møter, men det er ikke nødvendig å skrive innlegg til hele gruppa om at man ikke kommer av en eller annen grunn – det holder å melde seg av arrangementet. Beskjeder om arrangementet (for eksempel ta med grillmat eller spesielle ting på møtene) vil bli opplyst i arrangementet.

I og med at SPOND er valgt som primær informasjonskanal, oppfordrer vi alle som ikke har lastet ned appen til å gjøre dette. Om du velger å bruke spond, vil informasjon bli sendt til den registrerte e-postadressen, men vær obs på at du da ikke vil kunne få all info.

Tilgang til vår gruppe på spond? Bruk denne lenken: for å søke tilgang: https://group.spond.com/OWPTT

Hjemmesidene:

Hjemmesiden 1langesundsjo.no vil bestå, men denne endres til å bli en ren informasjonsside om speidergruppa. Kalenderen vil bli fjernet fra hjemmesiden og alle aktiviteter vil komme som arrangement i spond. Endringene vil bli utført innen årsskiftet 2018/2019. En forsmak på oppsett kan ses på www.pontos.no, hvor siden er under utvikling.

E-postadressene til lederne vil fortsatt være aktive.

Det er vurdert til at vi ikke benytter facebook på grunn av at det er mange som ikke har kontoer der. FB har i tillegg 13-års aldergrense, som gjør at vi ikke vil få med de yngre speiderene på dette. SPOND er en lukket plattform man må ha invitasjon for å delta på, og er vurdert å være et sikrere og mer fleksibelt alternativ enn facebook.

På vegne av lederene:

Kim Roar Garstad-Berg