Månedlige arkiver: september 2013

Kanohaik 7. – 8. september

Oppmøte: Langesund ungdomsskole, lørdag klokka 10.00
Hjemreise: Nensetstranda ved Flåtevann, søndag klokka 15.00

Årets første tur blir kanohaik med de andre Bamble-gruppene (1.Bamble, 1.Stathelle og 1.Herre) på Flåtevann. Felles avreise fra Langesund ungdomsskole.

I år er det veldig mange nye og små speidere, så vi velger å kun padle på Flåte. Da slipper vi bæring mellom vann. Kanoene har begrenset bagasjeplass, så begrens hva du tar med. Det burde holde med en sekk på 40-45 liter med liggeunderlag, seilvest og støvler utenpå sekken. Alt annet, også soveposen, skal være oppi sekken. Får du for liten plass har du pakket for mye! (Tips; potetgull tar stor plass, og det holder med en halv liter brus). Du må ha med seilvest (ikke oppblåsbar redningsvest). Pakk så vanntett som mulig – du kan være uheldig å velte kanoen. To bæreposer på utsiden av hverandre kan være en god løsning.

Vi kjøper inn til felles mat og turen koster derfor 100 kr. Betaling helst til Vegard på speidermøte, eller til Anette ved oppmøte på ungdomskolen.

Vi har satt begrensning på tilsammen 50kr i godteri, kjeks og brus og oppfordrer foreldre til å kontrollere at dette blir fulgt. Mange speidere er glad i å bytte ut maten med godteri. Det gir sjelden en god turopplevelse. Energidrikker og andre koffeinholdige drikker er ikke tillatt å ta med på tur.

Meld fra om du har en kano å låne bort. Alt annet utstyr som ikke står i lista under tar lederne med seg.

Vi oppfordrer alle speidere til å la telefonen ligge hjemme.

Leder på turen er Bernt Jøntvedt (mob 907 20 024).

Påmelding på snarest og senest onsdag 4. september til Vegard

Speiderhilsen
Troppsleder Vegard
mob 90 85 58 03

Ta med:
100 kr til betaling av tur
Speiderskjerf
Skift (longs, t-skjorte/varm trøye og undertøy)
Tykk genser
Regntøy, støvler
Seilvest
Badetøy
Sovepose, liggeunderlag
Drikkeflaske, merket med navn.
Toalettsaker
Skaffetøy (kniv,skje,gaffel,tallerken,kopp)
Kjekt å ha:
Maks 50 kr i godteri, kjeks og brus
(energidrikker er ikke tillatt).
Fiskeutstyr
Lommelykt/hodelykt
Caps/skyggelue
Solbriller, solkrem
Speiderkniv
Myggspiral/mygg
Myggnett

Jamboree 2015

Hvert fjerde år møtes speidere mellom 14 og 17 år på jamboree. I 2011 var 40 000 speidere fra hele verden samlet i Sverige, og i 2015 har du muligheten til å reise på jamboree til andre siden av jordkloden, nemlig Japan! Temaet for jamboreen i Japan er WA: a spirit of Unity. WA er et lite ord på japansk med mye mening. Det kan bety for eksempel både harmoni, helhet, vennskap og fred. Deltakerne på jamboreen skal bo i tropper, hvor hver tropp har fire patruljer med åtte medlemmer, tre troppsassistenter og en troppsleder.

Jamboree er kun for speidere som har fylt 14 før leiren men ikke 18 år. For denne jamboreen må man være født i perioden 27.07.1997 – 28.07.2001.

Frist for søknad om deltagelse er 15. november i år, 2013. Søknaden er ikke bindende.

For mer info, sjekk:

http://www.jamboree.no/

http://www.23wsj.jp/index_e.html