Norsk Sjøspeiderleir 2022 – Breivoll (oppdatert 28.01.2022)

Stifinnere, vandrere, rovere og ledere er invitert til å delta på Sjøspeiderleir2022 – 2-9 juli.

Info oppdatert 28. januar 2022.

Sjøspeiderleiren skal avholdes på Breivoll utenfor Oslo. Breivoll ligger nesten helt innerst i Bunnefjorden, i et område som er godt beskyttet for vær og vind. Området driftes av Turistforeningen og er et populært tur- og fritidsområde for lokalmiljøet.

Dette er et «tidlig» informasjonsskriv som sendes til alle foreldre til barn i tropp/rover som kan delta på leiren. Skrivet inneholder informasjon om leir og seiltokt til og fra leiren.

Det blir informasjonsmøte om leir for alle foreldre: MANDAG 25 april. Anbefaler at alle som skal sende barn på leir deltar her for informasjon.

Leiren: Tid, pris og påmelding:

Avreise til leiren blir: Lørdag 2. juli.

Hjemkomst fra leir: lørdag 9 juli (kveld)

NB! Vi vil trenge foreldre til å kjøre begge veier. Kompensasjon vil bli gitt (kr 1 pr km + ferge/bompenger)

 

Pris for leiren: 2950.- kr, inkluderer t-skjorte og skjerf, «full pensjon» og alle aktiviteter.

Familiemoderasjon f.o.m. 3. deltaker: – kr 1000

Skårunger (lederbarn) kr. 1000,- (eget opplegg)

Påmelding skjer ved å bruke denne linken: (Microsoft forms leir2022)

Deltakeravgift skal betales inn til 1. Langesund Sjø, kontonr: 2601.30.24099 innen 28. april 2022. Innbetaling MÅ merkes Leir22 «navn på deltaker».

(NB! Gruppa dekker deltakeravgift for ledere).

 

Aktiviteter under leiren:

Leiren deles inn i 3 økter:

 • Formiddag
 • Ettermiddag
 • Kveld

Kveldsøktene vil være frivillige aktiviteter, for eksempel bading, seiling med joller, turer i området, leker og konkurranser.

Det er pr nå ikke planlagt noe felles arrangement/tur til Tusenfryd, men vi jobber med å få dette til i grupperegi. Evt inngangspenger kommer i tillegg til deltakeravgiften.

Mat under leiren:

Det blir satset på «gruppebeholdning» under leiren. Hver gruppe får tildelt «konto» hos den lokale Coop Prix, og handler inn til sin gruppe etter meny. Sånn sikrer leiren også enklere at de som har spesielle behov for mat får ivaretatt det.

 

Kiosk / snop og godteri

Det vil være en egen kiosk på leirområdet med et lite utvalg av brus, is og noen speiderartikler.

Coop Extra-butikk og en kiosk ligger ca 15 min /1 km gåtur fra leiren. Det vil være åpent for barna å gå dit utenom aktiviteter.

Vinterbro senter er ca 40 min /4 km å gå fra leiren. Det er ikke lov å gå hit uten etter avtale.

 Mobiltelefoner og kontakt med barna:

Alle barna som deltar på leir bør ha med mobiltelefon (dersom de har). For stifinnere (de som går på barneskolen) vil mobiltelefoner bli samlet inn av lederne hver kveld før kl 23 og utlevert til barna etter kl 07 dagen etter. Barna har ikke tilgang til telefonene om natten.

Vandrere (ungdomsskolen) beholder telefoner hele tiden, men vi forutsetter at de er avslått / lydløs om natten. Det må også forventes at barna ikke kan nås til enhver tid når de er på aktivitet osv.

Viktige beskjeder fra hjemmet til barna, uansett tid på døgnet, SKAL gå via lederne, ikke til barna selv. Kontaktinfo vil bli gitt før avreise.

 

Det vil ikke være strøm i teltene/leiren. Lading av telefoner skjer i ladekasser. Lading kan foregå på natt, det er også praktisk å ha med egen batteribank som kan lades ved behov. Husk ladeledning og ladeplugg.

Mobiltelefoner skal ikke benyttes om bord i båt eller under aktivitet. Vi anbefaler at foreldre avtaler «ringetider» som barna kan ringe hjem, for eksempel i lunsjpauser eller på kveldstid. Husk også «datapakker» og forklar spesielt de minste barna om begrensningene her. Det vil ikke være WiFi tilgjengelig på leiren.

 

Besøk /foreldredeltakelse under leiren:

Foreldre og andre er selvsagt velkomne til å besøke oss på leir! Ta gjerne kontakt med en av lederne for å avtale tid, så skal vi passe på at barna er i nærheten.

Vi trenger flere voksne og ledere som kan delta på leiren. Har du lyst/anledning til å være med noen dager, gi beskjed! Speidergruppa dekker leiravgift for ledere/foreldre.

 

Hva må barna ha med på leir: Viktig: Alt utstyr MÅ være merket med navn!

 • Det er nødvendig å ha «vanlig» ryggsekk for haiken. Merk at ryggsekker ikke skal benyttes ombord i båtene.
 • Sovepose og liggeunderlag. Feltseng er helt ok i leiren, men barna bør ha med et lett liggeunderlag til haiken, hvor de skal overnatte ute i skogen.
 • Vi anbefaler å IKKE ha oppblåsbar vest, siden det sikkert vil bli aktiviteter i vannet, og vi har ikke mulighet til å pakke om vester. Vest kan evt lånes av speidergruppa.
 • Varmt tøy, det kan være kaldt om kvelden. Lett jakke.
 • Sommertøy
 • Badetøy
 • Caps / solskjerming
 • Solkrem
 • Myggspray!
 • Enkelt bestikksett til bruk på haik.
 • Liten stol/krakk eller sittepute.
 • Batteribank og ladeledninger til telefon
 • Lommelykt/hodelykt
 • Foreldre må selv bestemme utfra alder på barn. Det anbefales kontantløst -bruk bankkort.

 

Tokt/Armada til og fra leiren:

Pontos, Kaldor og Sjarmanda skal seiles til og fra leiren.

Speiderbåtene fra sør- og vestlandet kommer innom Langesund og henter oss mandag 27 juni ca kl 1100. Oppmøte for speiderne på brygga i kongshavn kl 0900 for klargjøring av båter, skaffing og bunkring. Avgang Langesund ca kl 1200.

Det vil bli et arrangement med mediedekning når 20 speiderskøyter og over 30 andre seilbåter kommer innom i Langesund. Oppfordrer alle som har anledning til å komme til Langesund og se på utseilingen fra dampskipsbrygga (det er ikke nok plass i Kongshavn til alle, og må prioriteres mannskapene).

Det er begrenset med plass på toktet og vi må dessverre prioritere utfra barnas kunnskaper og ferdigheter. Det vil bli havseilaser, så vi er avhengig av å ha tilstrekkelig mannskap i alle båtene. Vandrere (ungdomsskolen) vil ha fortrinnsrett på havgående tokt.

 • Pontos: 5 plasser (pluss 2 ledere/voksne)
 • Kaldor og Sjarmanda: 4 plasser i hver, fortrinnsvis vandrere.

Foreløpig planlagt seilas:

 • Mandag 27: Fra Kragerø 0800 via Langesund 1100 og videre til Stavern. Overnatting i Stavern.
 • Tirsdag 28: Stavern – Fjærholmen / Tønsberg.
 • Onsdag 29: Fjærholmen – Tredalen (Hvaler), mulig en tur innom Strømstad i Sverige.
 • Torsdag 30: Tredalen – Son (lang seilas)
 • Fredag 1: Son – Oscarsborg – Oslo
 • Lørdag 2: Oslo – Breivoll

Pris for tokt til leir:

Kr. 1000. Dekker mat, drivstoff, havneavgifter.

 

Retur fra leir:

Retur fra leir planlegges i utgangspunktet som rovertokt (for de over 15 år), forutsatt tilstrekkelig deltakere. Seillingsrute vil legges opp utfra vær og vind, men vi regner ankomst Langesund tirsdag 12 juli eller onsdag 13 juli. Mer informasjon kommer senere.

Pris for tokt fra leir:

Kr. 600.- Dekker mat, drivstoff, havneavgifter.

 

Hva må du ha med på tokt: Viktig: Alt utstyr må være merket med navn!

 Sovepose og evt pute. Hvis barnet skal fortsette på leir, sendes liggeunderlag/feltseng med leirutstyret – dette skal IKKE om bord i båtene pga plass.

 • Redningsvest/flytedress. Anbefaler å ikke ha oppblåsbar vest på grunn av muligheter for vannaktiviteter.
 • Pakk i bag eller rammeløs ryggsekk som kan stues bort.
 • Dagstursekk – liten sekk til aktiviteter
 • Drikkeflaske
 • Solkrem
 • Varmt tøy
 • Seilhansker
 • Lommepenger
 • Ladeledninger til mobil/nettbrett (husk at det er begrenset lademulighet om bord, og at ledere/VHF har prioritet på lading).

 

 Kontakt med barna på tokt:

Vær obs på at det under havgående tokt til tider kan være dårlig dekning på mobiler. Under seilas skal normalt ikke telefoner medbringes på dekk.

På samme måte som under leir anbefaler vi at ledere /båten kontaktes ved viktige beskjeder.

 

For de som deltar på både tokt og leir:

 Pakk klar en ryggsekk med noe ekstra tøy og utstyr som skal med på leiren. Dette blir transportert til/fra leiren mens de seiler. Dette er viktig for å unngå å ha for mye klær og utstyr med i båtene.

 

Informasjon om leir og planlegging:

Informasjon om leiren vil bli gitt fortløpende på spond og foreldremøte 25 april.

Se også informasjon på facebook: Norsk Sjøspeiderleir

 

 Til slutt: til dere foreldre:

 Husk at lederne som er med på denne leiren bruker opp til 2 uker av sin egen ferie for å sørge for at barna får en god opplevelse. Lederne får ingen form for kompensasjon eller lønn under leiren, utover at gruppa betaler deltakeravgiften for dem.

Vi ber derfor om at dere som foreldre har respekt for den jobben vi gjør, og at dere har forståelse for at vi ikke kan gi særbehandling eller spesielt følge opp enkeltbarn under leiren. Dersom barnet har spesielle behov, lederne kontaktes før leiren for å avklare om vi er i stand til å tilby denne opplevelsen til dem. I slike tilfeller kan det være nødvendig at foreldre/foresatte også deltar på leir.

Alle må påregne å bo i telt, det vil ikke bli anledning til å bo i båtene under leiren. Barn med allergi eller tilsvarende bør ha feltseng og må ha med eventuelle medisiner.

Husk også at det er mange av de minste barna som kanskje aldri har vært avgårde på en slik leir før. Foreldre/foresatte bes ikke planlegge å reise bort i perioden leiren pågår, i så fall må vi ha beskjed om hvem som kan kontaktes og kan hente barn på kort varsel dersom det er behov for det. Leiren har sitt eget opplegg for å håndtere skader og ulykker, men vi kan ikke være «reserveforeldre» for mange barn.

Og som sagt: Dere som foreldre er i høyeste grad velkomne til å være med som voksne og ledere, og oppleve det fantastiske miljøet sjøspeiding er!

 

Hilsen

Kim Roar / Gruppeleder 1.Langesund Sjø