Månedlige arkiver: april 2018

Informasjon om kretsbanner konkuranse – 20-22 april

Litt informasjon om helgens kretsbanner konkuranse:

Årets konkurranse foregår i området rundt 1.Heistad sitt klubbhus og leirområde. Det pågår fotballturnering i nærheten samme helg, så derfor kan det bli noe kø lørdag og søndag.

Innsjekk foregår ved speiderhuset fredag mellom kl 18 og 21. Avstigning for speidere ved Lundedalen fritidsklubb, speiderne går selv med eget utstyr til speiderhuset.

Premieutdeling og avslutning ved leirområdet på søndag ca. klokka 15:00. Henting må skje ved Lundedalen Fritidsklubb.

På grunn av snøforhold kan ekstra skotøy, varme støvler være gunstig. Orienteringen vil forgå i områder med snø, og de som skal løpe orientering må velge klær og sko i forhold til dette. Pakking av privat utstyr som til ordinær helgetur for årstiden.

 

Program:

Fredag 20.april 2018

Klokka Økt/tema

18:00

20:00 Åpning av helgen Innrykk, innsjekk

22:30 Ro i leiren

Lørdag 21.april 2018

Klokka Økt/tema

07:00 Vekking/morgenstell/Frokost

08:00 Morgensamling/flaggheis/Åpning

08:30 Peff møte

09:00

09:45 100 teori spørsmål

10:00

12:30 Orientering 2 løper, resten teori LUNSJ

12:30

15:15 Praktisk oppgave

15:30

18:30 Matlagingskonkurranse

19:00 Leirbål

22:30 Ro i leiren

Søndag 22. april 2018

Klokka Økt/tema

07:00 Vekking/morgenstell/Frokost Frokost, husk å smøre niste til rundløype

08:00 Scouts own/flaggheis St.Georg som ramme

08:30 Peff møte

09:00

14:00 Rundløype Kl:12:00-12:30 stoppes konkurransen for matpause

Fritid/venteoppgaver

15:00 Avslutning felles

15:30 Hjemreise

SPOND – Endring av funksjonalitet

SPOND – Endring av funksjonalitet

Speidergruppa har benyttet SPOND i et halvt år og gjort noen erfaringer som gjør at vi ønsker å endre funksjonaliteten noe.

Da vi tok i bruk spond, laget vi en inndeling hvor det ble laget flere undergrupper, patruljer og enheter. Foreldre og speidere ble lagt inn som likeverdige medlemmer i et felles medlemsregister. Tanken bak dette var at speidere kunne gi beskjeder internt i patruljer, til ledere, og foreldre skulle kunne stille spørsmål til ledere i appen. Vi tenkte også at påmeldinger til turer og arrangement skulle komme fra speiderene slik at vi hadde oversikt over hvem som ble med.

I ettertid ser vi at dette ikke var en god løsning. Foreldre svarte på vegne av barn, som igjen svarte for seg selv, og det hele ble veldig uoversiktlig.

Erfaringene gjør at vi ønsker å endre spond-funksjonen fra slik den er i dag til en «barnegruppe». Barnegruppe vil si at hver enkelt speider da blir «hovedmedlemmet» i SPOND og at det knyttes foreldre til denne speideren. Det vil da være mulig for foreldre å akseptere turer / møter på vegne av sitt barn. Dette vil også gjøre det lettere å bruke spond til for eksempel betaling av turer. Turer og aktiviteter kan da betales ved påmelding ved å registrere et betalingskort i appen.

Viktig:

  • Småspeidere vil ikke få anledning til å svare på invitasjoner selv. Disse vil heller ikke få invitasjon til nye spond, her er det kun foreldrene som kan svare på vegne av barnet.
  • Speidere og rovere får anledning til å svare på vegne av seg selv, og får invitasjon til nye spond. Men hver speider vil være knyttet til en eller to forelder/foresatt som vil se alle påmeldinger sitt barn har.
  • For de eldre speiderene er det mulig å tillate at disse selv aksepterer turer og møter, men foreldre vil fortsatt få beskjed om at de har meldt seg på noe.

Endringen medfører dessverre at det må opprettes en ny gruppe i SPOND. I løpet av en uke vil alle få invitasjoner til denne gruppen, og vi ber om at dere aksepterer på vanlig måte. Den gamle spondgruppen – 1Langesund Sjø – vil etter hvert kun bli brukt til båtreservasjon for de som har skipperklarering på båtene.

 

For spørsmål angående SPOND og bruk – ta kontakt med Kim Roar: krgb@live.no

Informasjon om Sjøspeiderleir 2018

Sommeren 2018 arrangerer Nettverk for sjøspeiding en fantastisk leir
på Lindøy i Ryfylke. Både sjøspeidergrupper og landspeidergrupper som
ønsker en minnesrik uke der samhold, sjøvett og seiling er stikkord,
er hjertelig velkomne !
Leiren går fra  lørdag 30. juni til hjemreise lørdag 7. juli. Vi lover
et variert og samlende program tilrettelagt etter den bakgrunnen og
erfaringen speideren har.

Leiren koster kr 2500 pr deltaker.

Endelig påmelding og innbetaling er 25 april 2018.

Innbetaling til kontonr. 26013024099.

Når dere har betalt så er dere påmeldt. Vi henter påmeldingen ut fra banken.

Til dere som har meldt dere på tokt kommer, det mere info etter hvert,
og innbetaling kommer senere.

Har noe spørsmål ta kontakt med Sven Erik eller Oddbjørn.

 

Info om leiren:

https://speiding.no/arrangementer/sjospeiderleir-2018-flagget-til-topps

 

Ryddedugnader i April.

Speidergruppa får også iår anledning til å gjennomføre ryddedugnader i Steinvika, på Ivarssand og på Langøya. Dette er gode inntekter til speidergruppa, vi oppfordrer alle som har anledning til å delta.

 

Steinvika (småspeidere)

Småspeidere og foreldre skal rydde i Steinvika Onsdag 25. april. Ta med rake / rive. Oppmøte på parkeringsplassen i Steinvika kl 17:00.

 

Ivarssand (speidere)

Speidere (troppen) og foreldre skal rydde på Ivarssand Onsdag 25 april. Ta med rake / rive og gjerne trillebår om noen har plass til det.. Lederne tar med griller, så ta med mat og drikke og sitteunderlag. Oppmøte på torvet kl 1800

 

Blomstergudstjeneste:

Blomstergudstjeneste i Langesund Kirke søndag 29 april. Møt opp i speiderskjorte og skjerf kl 10:45. Ta gjerne med noen vårblomster.

 

Langøyadugnad (alle)

Søndag 29 april er årets Langøyadugnad for småspeidere, speidere, rovere og foreldre. Oppmøte og avreise til Langøya etter blomstergudstjenesten : Kl. 1330 i Kongshavn. Ta med:

  • Rive/rake
  • Hansker
  • Redningsvest/seilervest
  • Grillmat og drikke + sitteunderlag.